tisdag 17 mars 2015

Lammets vänner.

Vi åt indisk lammgryta ikväll som ni förstår, och den var mycket god efter att ha fått götta sig över natten. Som alltid kryddkokt basmati till. Annars är jag inte så pjoskig med riset direkt, men just till indiskt är det viktigt. Då ska det vara Basmati, och det ska daltas med det. Sköljas och blötläggas och kokas perfekt, med hel kanel, lagerblad, kardemummakapslar och kryddnejlikor.

Gjorde kryddrostad blomkål också, enligt David Batras recept. Enkelt och gott och påminner lite om hur pappa brukar göra med blomkål ibland (fast han gör det ännu enklare, bara på med curry och olja och tjoff in i ugnen).
Och så försökte jag fjäska för familjen genom att baka nan. Upptäckte rätt snart att jag inte hade någon jäst hemma. Men just då kom mannen innanför dörren från jobbet så han blev ivägmotad till affärn innan han hunnit ta av sig skorna. Och han sa vid matbordet att det var värt en sväng till affären och väntan på att skiten skulle jäsa (även om dom inte hann jäsa riktigt så länge som dom ska idag så dom var aningen för kompakta för min smak). Dom är riktigt god dom här.
 
Det fanns också gurka-yoghurt-mynta, såklart, det och riset är det enda indiska tvååringen käkar, och så fanns det skålar med finhackad koriander och persilja att strö på för dom som vill ha det (dvs vi vuxna). Och idag glömde jag inte ens att ta fram picklesen!
 
 
 


2 kommentarer:

  1. Fy sjutton va gott det lät! Älskar indisk mat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå, indiskt det är grejjer det! Mums!

      Radera