tisdag 14 juli 2015

Mitt emot den underbara staden.

Ligger en lite mindre men nästan lika underbar stad. Helsingör. Värt ett besök alla dagar på året, ändå är vi där alldeles för sällan.
 
Färjan, en happening bara det. Det ska ätas röda pölser och drickas en öl på den där båten oavsett hur snabbt man måste halsa ölen efter att ha köat i kiosken nästan hela överfarten.

Den här gången hade vi siktet inställt på Kronborgs slott. Har inte varit där på över 20 år så hade mycket dålig uppfattning om det hela. Det visade sig att det är en mycket större och mer imponerande anläggning än vad jag kom ihåg. Vi nöjde oss med att bara besöka det yttre gratis delarna och det var gott nock, underhöll oss i nästan två timmar bland murar, vallgravar och kanoner.


Sen promenerade vi in till stadens centrum. En halvmulen dag i juli är alla butiker öppna och det tjyvtjockt med folk. Full kommers och samtidigt danskt gemyt. Barnen fick såklart en glass och jag och mannen fick titta i lite antikvitetsaffärer. Vi hittade en lekplats där barnen fick springa av sig och jag kunde undertiden shoppa loss i ostbutiken. 


Sen tänkte vi att det var dags att dra oss hemåt. Men medan jag gjorde ett snabbt inhopp på en vinbutik för två boxar rosé, så hittade mannen och barnen ett nytt pit-stop. På Toldkammeren är det nu i sommar snickarverkstad för barn på innergården. Perfekt lagom för barnen att hänga lite och för föräldrarna att slappa lite. Mysigt, gott och prisvärt ekologiskt café dessutom!
http://kuto.dk/kalender/2015/juli/hyg-og-byg-i-toldkammeret


Sen tog vi färjan tillbaks över sundet och lastade in oss i bilen. Undertiden hann det bli väldigt varmt och väldigt kvavt, så vi gjorde ett snabbt stop till på vägen. Ett snabbt kvällsdopp på Råå. Underbart. Sen hemåt till Malmö igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar