fredag 19 juli 2013

Veckans underskattade utflyktsmål: Höganäs.

Eller, underskattat och underskattat. När vi var där en halvmulen sommaronsdag formligen kryllade det av turister, mestadels av typen som kommer fårn huvudstaden och har hyrt ett hus på Kullahalvön över sommaren ELLER bor på Grand hotel i mölle och skaldjursplatå alla kvällar, så helt okänt är det inte.

Nåja. Denna håla erbjuder oväntade möjligheter till finshopping för den som behöver fylla lägenheten (saluhallens inredningsavdelning), köksskåpen (iitala-outleten, med allehanda iitala, marimekko, rörstrand, höganäs och fiskars-utrustning), garderoben (Oscar Jakobsson outleten, lager 157 med odd molly och bondelid, samt saluhallens klädavdelning), kylskåpet (mölle fiskrökeri och saluhallen) eller magen (saluhallen).

Vi åt buffén på saluhallen och det var mycket fräscht. Dock lite varning på att allt såg mycket mer smakrikt än vad det var. Krävdes en hel del extrasalt om man säger så. Fantastisk lokal!

Lyckades hålla fingrarna i styr på matmarknaden på bottenvåningen även om det mesta var mycket lockande. Lyckades även avhålla mig från att köpa en underbar röd trädgårdsbänk (4700kr) och, med lite mer anstängning ett underbart läckert fågelbad från Höganäs saltglacerat (1700kr).

På vägen därifrån passerade vi skylten "City Beach". Det hann vi tyvärr inte stanna och undersöka, men det låter ju bra. Har också från säkra källor hört att en lunch eller fika i trädgården på Malvagården är härligt, och att pannkaksladan är ett säkert kort för barnfamiljer.

Och bredvid saluhallen låg Garage, ett lite lagom härligt ruffigt hak som hänger ihop med Höganäs bryggeri, öppet eftermiddagar/kvällar. Det skulle man vilja utforska.

Har tidigare även besökt Lions loppis denna håla med lyckat resultat, denna gång var det dock inte öppet (man kan ju kolla öppettiderna på nätet innan om man vill men...).

Vi får återkomma till Höganäs helt enkelt!

Håll fingrarna i styr på saluhallen.

Mu.


Om jag hade haft 1700 kronor över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar