måndag 1 juli 2013

Tre timmar i Köpenhamn.

Igår flög åttaåringen ensam till Paris där hans far är. Jag var ansvarig för att leverera honom till flyget på eftermiddagen, men eftersom vi ändå skulle över bron körde vi direkt efter frukost och gjorde en utflykt av det.

Utflyktsvädret var inte det bästa, det var både fleece och överdragsjacka som gällde och sandalerna fick stanna i Malmö. Men vi hade ändå tre trevliga timmar i den danska huvudstaden. Promenerade en sväng och tog förmiddagsfika på kagelagehuset -jag åt en croissant och drömde mig till Paris. Sen inspekterade vi den nya lekplatsen på Bagers plads och fontänbänken på Kultorvet, fin-fint det. Lekplatsen var faktiskt ett av mycket få exemepl på en lekplats som är både "stilren" och lekfull, barnen sprang och hoppade för glatta livet och var mycket sura när vi gick därifrån.

Därpå gick vi till Torvehallerne (älska!) och suktade över skaldjur och ostar och gaspisar för 80 000 dkr och färska vaktlar och serranoskinkor och knivar för 15 000 dkr och ekologiska viner och... Sedan åt vi smörrebröd respektive pommes frites till lunch. Barnen tjatade till sig en glass och så var det dags att packa sig iväg till Kastrup. Full kalabalik och halvtimmeslånga köer till incheckning där, men eftersom det var ett ensamflygande barn vi skulle skicka iväg fick vi gå till den folktomma buisness class disken och sedan till SAS fast lane. Tur det. 

Vi åkte hem och tittade på Mulan för hundrade gången och han åkte till Frankrike för första gången. 

Resterna av en mycket god croissant. Som jag tyvärr blev tvungen att dela med barnen;  treåringen eftersom hon inte tyckte om sin morotsmuffin och åttaåringen eftersom han då tyckte att det var fuskigt att hon fick ändra sig så han ville också smaka, och bebisen eftersom hon inte hade fått någon annan fika och jag tyckte att det var lite magstarkt att ge henne morotsmuffins.

Fontän och bänk i ett. Barnen var förtjusta.

Lekplats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar