söndag 1 juni 2014

Vi gjorde det mesta och bästa av dagen!

Igår, klämdag. Det är en dag man får lite gratis så det känns extra fint att faktiskt göra något vettigt av den. Och igår gjorde vi verkligen mest möjligt av dagen. 
 
Började med att på förmiddagen, efter frukost, besöka Malmö Garden show. Vädret var verklgien gynnsamt och folkmängden därefter. Men det är ett riktigt trevligt arrangemang.
 
Vi spanade in utställningsträdgårdarna såklart.
En av utställningsträdgårdarna. Jag frågade fyraåringen som såg betagen ut "Är det vackert?" "Jaa, mest det rosa".
 
Och så tittade vi på hönorna en lång lång stund och barnen åt varsin glass. Sen flanerade vi runt bland mässutställarna, och barnen hamnade i "barnhörnan". Mycket lyckat! Ettåringen vattnade ihjäl ett halvt dussin växter och njöt i fulla drag. Fyraåringen byggde pilekojor med mycket tålamod och beslutsamhet. Nioåringen vattnade blommor lite mer förståndigt, gjorde sig en vimpel och en liten kruka av tidningspapper. Efter drygt en halvtimme där tröttnade jag och tvingade familjen hemåt.
En av "kojorna".
På kvällen var vi för ovanlighetens skull utrustade med barnvakt. Så efter att ha utfodrat barnen och svärföräldrarna på hemmaplan sminkades det och parfymerades och klänningen åkte fram. Fyraåringen tyckte att pappan var stilig och jag "jättevacker, mest sminket och örhängena. Nästan som att ni ska gifta er!" Visst, jag gjorde mitt bästa, men hon är klart partisk den flickan.
 
Så gick vi ut i den förvånansvärt ljumna kvällen och tog en taxi till Malmöhus slott. Bevistade minglet för Malmö Garden show och fick smaskig buffémat, vin, kaffe och efterrätt. Dramatik när en soptunna i närheten av restaurangtältet där vi var började ryka rätt betänkligt. Men John Taylor är en handlingens man, slet helt sonika fram en vattenslang och sprutade in rejält med vatten i den tunnan.
 
Vi som tittade på från bordet spekulerade i om det där inte var en sån där tunna som faktiskt är till för att slänga engångsgrillar i. Och undrade lite stilla vad som händer när man sprutar den full med vatten? Nåja, när solen gick ner bakom träden började det bli kyligt så sällskapet bröt upp och vi gick tillbaks till Malmöhus och beställde ännu en taxi. Mot andra äventyr.
 
I väntan på taxi hade vi sällskap av en häger. Och Malmöhus i kvällssol är inte en ful syn direkt.
I staden pågår nämligen, utöver Malmö Garden show, Öresundsfestivalen. Vi tog sikte på Babel och Nicole Sabouné.
 
 
Väl där var medelåldern inte så låg som vi befarat (vi drog nog inte upp den nämnvärt faktiskt), men det var så tjyvtjockt med hipsterskägg att luften var stinn av IPA-rapar. Jag läste omsorgsfullt cocktailmenyn och valde den mycket goda och till namnet passande Livet är en fest. Vi är inga koncertmänniskor någon av oss, men Nicole var över förväntan och vi hade det riktigt härligt. Bara att få vara på tu man hand, ljuvligt!
 
Folkets park i ständig förvandling.
Efter ett tag gick vi dock vidare för att undersöka utbudet och programet och gick därför till Far i Hatten där vi blivit rekommenderade att se Lisa Alma. Vi köpte varsitt glas bubbel, och lyckades få en gosig soffa helt för oss själva nästan helt framme vid scenen. Det var inte så dramatiskt som Sabouné, mer lågmält och lounge:igt men ändå mycket bra.
 
Efter ett tag anslöt ett par goda vänner och när Alma slutat spela gick vi vidare mot Scania där de har beryktat goda Strawberry daquri som jag ännu inte hunnit smaka. Besvikelse när vi upptäckte att klockan var tio över deras stängning! Men vi samlade oss och gick till Grand istället och delade på en flaska bubbel.
 
Jag hade skämtat att det var väl lika bra att stanna ute tills solen började gå upp igen så att barnvakterna slapp köra hem i mörker. Men lite över midnatt kännde vi att det nog skulle göra möjligheterna små att utnyttja dessa fina barnvakter igen i framtiden. Dessutom var vi inte sugna på att vara så bakfulla på söndagen som vi numera tyvärr blir. Åldern och barnen tar gemensamt ut sin rätt. Så vi satte oss lagom "nästan 40-år-trötta" men mycket nöjda i dagens sista taxi.
 
Väl utnyttjad klämmis.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar