onsdag 6 augusti 2014

Att vänja barnen vid ny-gamla vanor.

Det är många som inte har barn som tycker det är konstigt och lite förfärande att småbarnsföräldrar tar ut sådär en fem-sex-sju-veckors ledighet varje sommar. Dom förstår ingenting faktiskt. Man BEHÖVER minst fem veckor.

För det tar ungefär tre veckor att vänja barnen vid att INTE vakna klockan sex. Sen tar det nån vecka till att få dem att sova till efter åtta flera dagar i sträck. Idag vaknade jag av mig själv och klev upp först av alla för första gången på semestern. Såhär var klockan i köket. Det är Bingo på ett sätt.
Det är bara det att igårkväll påbörjade vi det som kräver den där femte semesterveckan; att vända tillbaks barnen till nygamla kliva-upp-vanor, för att skona oss från att första arbetsveckan efter semestern när vi alla ska kliva upp vid halv sju ska bli mer av ett helvete än vad det ändå kommer att bli. Vi la barnen i riktigt vanlig tid, klockan åtta. Och ändå sov de alltså längre än på hela semestern i morse. Inte så bingo på ett sätt. u har vi bara fem dagar på oss att återställa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar