lördag 18 april 2015

Igår var det en sån där kväll.

En sån där OERHÖRT välbehövlig kväll. En sån där kväll när jag målade naglarna vid skrivbordet på jobbet innan förmiddagsfikat så att det osade lösningsmedel på halva kontoret.
När jag stängt datorn för dagen gled jag in på handikapptoaletten (störst utrymme och helkropsspegel) med en välfylld väska för en raggardusch och ett ombyte. Delade en flaska bubbel med finkollegor på jobbets takterrass i kall kvällssol och gick sen ut på stan för att möta några andra lika desperata mammor. Oj vad mammor kan vara desperata. Dom talar om kosläpp som en happening men då har dom nog inte sett några mammor på vift.

 
Vi började kvällen på Johan P. Minuspoäng för att bartenderna mellan tio i sju och sju är OERHÖRT upptagen med att stapla några glas och hälla upp nån låda is. Och sen en minut över sju vara färdig med detta och redo att ta emot beställningar. Klockan sju stiger nämligen priset på ostron från 10 till 30 kronor, likaså stiger priset på ett flertal dryckesvaror. Minus för att de som vanligt inte lossat ostronen från skalen. Minus för att dom har noll flexibilitet gällande att äta matsalsmat i baren (och vice versa, men det är ju mer förståeligt).
Pluspoäng för att det trots allt är lyxkänsla på stället.
 
Sen gick vi till Myteri. Pluspoäng för svajnagoda drinkar, gott husets rosé, Cavafredag (dvs Cava för 240 kronor flaskan hela fredagen), plus för tre ostron för 50 kronor, plus för stans fortfarande godaste pilgrimsmussla. Har drömt om den i ett år sen jag var där sist och var rädd att den inte skulle hålla måttet men det gjorde den.
Minus för att gösen som beställts kom in rå (nej, det var inte på gränsen. Den var bara precis lite vit i kanterna inuti helt rå, rå som i fortfarande kall). Plus för att dom utan krångel snabbt kom med nya gösar. Jävligt stort minus för att de nya gösarna var precis lika råa. Och slutligen jävligt stort plus för att vi inte behövde tjafsa något om detta utan krögaren kom så fort vi ätit färdigt och bad om ursäkt, sa att han naturligtvis bjuder på den mat dom som beställt gösen slutligen fick och åt, och delade ut presentkort på en lunch för två personer till samtliga i sällskapet.

Efter detta var vi dästa men ändå, med samtliga män hemma med barn och vi ute på stan är det otänkbart att gå hem redan klockan 23 så vi gick vidare, till Grand. Drog upp medelåldern rätt så rejält gissar jag, men det var okej. Förra gången vi var ute tillsammans var vi på Swing In i tron att det är bättre att vara yngst och hippast på ett dåligt ställe än att vara äldst och mest ute på ett hippt ställe. Och då insåg vi att det var feltänk. Besöket på Grand bekräftade detta, men vi känner att vi inte riktigt har hittat hem ännu. Tips emottages tacksamt på var mammasläpp i åldrarna 35-40 kan gå för drinkar och eventuellt dans efter restaurangbesök emottages tacksamt.

Mer detaljer om kvällen i kommande inlägg. Klockan är långt över läggdags, närmre 0300 och jag lär väl vakna vid sex- halv sju-snåret som vanligt imorgon så det är lika bäst att jag släpper telefonen nu. God morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar