lördag 18 april 2015

Man lär sig något nytt varje natt!

Dansgolvet på Grand. På tok för många killar helskägg (ungefär 100% av de mamliga könet) i "tokigt" mönstrade skjortor. På tok för många tjejer med "fula kläder" som dansar "fult" och försöker låtsas som att dom inte bryr sig om sitt utseende, men som ändå ideligen rättar till de "illasittande" kläderna och det "ofixade" håret, och sneglar på varandra för att härma varandras knyckigt "spontana" men ack så inövade fuldanssteg. På tok för många tjejer som lackar ur totalt och gör sig beredda på seriös catfight varje gång nån annan tjej råkar dansa in i dom (och det händer rätt ofta på dansgolv som alla vet. Och denna typ av tjejer finns rätt ofta på dansgolv som alla vet). På tok för många killar som upptäckt sig vara mästare på att klappa händerna riktigt riktigt högt och som därför spontanklappar i takt och otakt till musiken ideligen (1 styck).

Lärde mig dock ett nytt ord igår. Jämstälding. En kille på grands dansgolv hälsar glatt med ryggdunk och halvkram på en annan kille på dansgolvet. Dom pratar några ord och när jag kommer lite närmre hör jag den ena fråga; -Är du här tillsammans med din jämställding?
-Ja, ler den andra, sträcker sig snett bakåt och fångar upp någons hand i folkvimlet och drar till sig en tjej som pussar honom förälskat på munnen. Hon ser ut precis som man skulle gissa att en jämställding ser ut. Dock, det finns något i deras sätt att bete sig som får mig att tro att dom inte är ett dugg mer jämställda än vilket annat par som helst.
Möjligtvis feminist. Men inte en jämstälding.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar