onsdag 8 februari 2012

Nej, jag är inte heller felfri.

Men hur tänkte han nu?


Ni förstår kanske direkt vad jag menar. Alltså, att han inte stängde locket på våtservettspaketet. Det är ju en av anledningarna till att vi köper de här dyrare sorterna (i och för sig mycket oftare Änglamark än Libero. De är större och tjockare och helt enkelt bäst.), för att de har riktiga lock som är lättare att stänga. Det är vi ju överens om?

Det här paketet förvaras i det vägghängda ihopfällbara skötbordet på bottenvåningen. När man lämnar locket på våtservetterna öppet och sen fäller ihop skötbordet så hamnar den utstickande våtservetten mot skötbordets dyna. Överdraget på dynan blir blött. Våtservetten blir torr. Och våttservetten där innanför också.
Torrservetter. Inte bra. Hur svårt kan det vara?

Men det finns ganska många hushållsbestyr som är sådär svåra:
  • Om man fyller diskmaskinen till exempel. Och den blir sådär full så att man får möblera om i 5 minuter för att få in ett glas till. Varför startar man den då inte?
  • Om man tar mjölk i kaffet, till exempel. Och det finns så lite kvar att det hinner avdunsta innan man ska använda mjölken nästa gång. Varför slänger man då inte mjölkpaketet?
  • Om det är -10 ute, källaren är den otätaste och kallaste delen av huset och vi har en 2 åring som inte kan, men gärna vill, gå ner för trappor hemma, och man kommer upp från källaren. Varför stänger man då inte dörren efter sig. Och kanske rent utav passar på att släcka lampan där nere?
  • När man har bajsat, på toaletten där uppe som ligger ungefär 1,5 meter från sovrummet där vi strax ska gå och lägga oss. Varför stänger man då inte dörren efter sig?

Det är svårt, helt enkelt.

Vad har ni för ovanor som ni VET att ni borde ändra på?

Vilka har jag? Något att fundera på under natten. God natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar