söndag 16 augusti 2015

Budapest dag 4.

Fjärde dagen. Sista dagen. Dags att ta tag i allt vi egentligen skulle ha gjort. Egentligen borde ha gjort. Sånt man gör i Budapest. Kolla in butiker och tipp-toppade fasaderna på gågatan. Fika och äta tjocka bakelser på ett gammalt gammalt konditori som tex Gerbaude. Hop-on-hop-off-buss. Båttur på Donau. Basilikan, Slottet,  Parlamentet. Gellertberget med citadellet. Saluhallen. Besöka Operan och terrormuseum. Djurparken och nöjesparken i stadsparken. Eller?

Njae. Inte riktigt. Vi tog det istället ganska lugnt, bockade av sånt barnen pekat på genom bilrutan. Började dagen med rejäl solkrämsinsmörjning för hela familjen och så drog vi till Palatinus igen. En stund efter lunch när vi var färdiga med badandet dröjde vi oss kvar på Margit-ön och hyrde en golfbil en timme och körde runt med. Körde sakta längs Donau och spanade på båtar. Såg lite djur på ett "petting zoo" som finns där men lyckades undvika att stanna trots barnens suktande.

Stannade till vid den spelande fontänen och åt lite fika. Irrade runt på lite småstigar och lät barnen köra och ratta bilen själva lite. Körde sakta längs raderna av mäktiga blomsterplanteringar, stannade till helt kort vid klosterruinen. Vill man kan man nog spendera mer än en heldag vara på Margitön... Men det blev dags lämna tillbaks den lilla bilen och då lämnade vi också ön.

Hade läst om ännu en stor loppis, men efter att ha kört runt en halvtimme och mer för att komma till den utan att hitta rätt gav vi upp och körde istället till en stor Auchan som låg i närheten och tog en paus. Tvååringen sov i vagnen. Fyraåringen lekte i nån slags inomhuslekplats, tioåringen hittade gratis videogames och vi vuxna gratis wi-fi. Och så köpte vi extrabillig kaffe och glass samt alla souvenirer vi behövde (rosévin, paprikapulver, talk och tvål...).


Insåg sen att det är nåt sjukt med att spendera sista dagen på resan på ett köpcentrum så vi körde mot lägenheten, mot centrum. Stannade till i Stadsparken och hyrde trampbåtar som såg ut som flytande bilar, och köpte sockervadd (som om det skulle vara bättre än ett köpcentrum?), barnen var så smått i extas. Efter det var det dags att börja förbereda refrängen. Barnen fick film- och speltid och vi pressade ner packningen i väskorna. Vi hade inte handlat så mycket under resan oroliga som vi var för att det var så fullt i bagaget, men det var inte så illa. Vi skulle köpt mer rosé! 

Avslutade kvällen och resan med kvällsmat på den italienska restaurangen vi bokat första kvällen och vi blev inte besvikna. Besvikna blev vi däremot när vi kom till den glass-restaurang vi skulle inta sista glassen på, som skulle ha extra-special-pris på glass på tisdagskvällarna och vi hade därför lovat att barnen skulle få (typ) hur många kulor dom ville. Och det var stängt.

Så besvikna att vi nu har bokat en ny resa. Första veckan i september då dagis är stängt en dag. Då drar vi. Samma flyg, samma stad, samma lägenhet, men nytt pass. Hoppas på samma väder och samma lycka!

https://open.spotify.com/track/7GJClzimvMSghjcrKxuf1M
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar