lördag 30 maj 2015

Lite mera oh la la!

Sommarfest igår, med franskinspirerat tema. Alltså skitbra.

Vi hade hyrt Blå Båten och vädret var helt oväntat på vår sida, så vi kunde inta snittar och fördrink på däck i solsken. Hade köpt 75 oston av Johan P och hyrt en av deras kockar till att stå och öppna dom på plats. Gillar wow-effekten i det!
Förutom ostron serverades snittar med lantpate och cornichon, örtkryddad chèvre fraiche med nektarinklyfta, kronärtskockskräm med basilka, lufttorkade franska korvar och franska oliver. Alla toppat med tandpetare med franska flaggor!
I salongen hade vi dukat lagom fransk-rustikt med röda nejlikor på borden och självklart lite baguetter. Coq au vin med potatispuré (supergod, caterad från Delikatessen) med crème fraiche och saltgurka serverades ur våra le creuset-grytor och en flådig ostbricka (med bara franska ostar såklart!) var uppdukad.

Under middagen ett musikquiz och sen var det dags att förflytta sig till lilla grannbåten Tintin för dessetbuffé.


Franska chokladtårtor (från ICA MAxi Västra hamnen, väldigt snygga men lite av en besvikelse inut), macroner (tycker fortfarande att dom är mer snygga än goda) färska bär och franskt dessertvin. Och fortsättning på ostbrickan för den som ville det.

 
Blå Båten var lite taffligt ordnad och utrustad när vi kom så det var tur vi hade gott om handlingskraftiga medarbetare och egen utrustning. Men som helhet var det ändå mycket lyckad kväll som vanligt. Super-bon!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar