måndag 11 maj 2015

Hej vuxenvärld!

Vi var på besök i vuxenvärlden igår.

Efter växtloppis på Alnarp (älskar!) med påföljande brunch för svärföräldrarna och ett jobbåtangade för mannen tidig eftemiddag, packades familjen in i bilen och vi körde norrut, som alltid lätt efter tidsschemat redan vi resans start.

Strax söder om Lund kom jag på att vi hade glömt verktygen vi skulle ha med för att hjälpa mamma sätta upp lite hyllor i nya lägenheten, så det blev till att ta en svängom. Väldigt försenade började vi sen om färden igen, ilfart norrut.

Nej, det var inte jag som körde.
Det är inte lätt att måla naglarna snyggt på E6:an i ilfart.
 
Enda fördelen med svängomen var att vi missade Springtime, som vi troligen hade fastnat i om vi kommit iväg utsatt tid. Så,vi lämnade barnen hos mamma och var på middagen hos några vänner och kollegor på exakt utsatt tid. På minuten. 
 
Även om dom hade sina barn med så var det otroligt befriande att inte ha med våra egna. Skönt att se att andras barn också kan ha sina stunder, när ens egna barn är med har man fullt upp med att försöka avvärja deras anfall så man tycker att alla andra barn verkar så väluppfostrade i jämförelse. Och väldigt skönt att veta att hur mycket det än skriks så är det inte min tur att resa mig från bordet. Inte ikväll, inte en enda gång.
 
Det var trevligt och gott och huset och inte minst trädgården var otroligt imponerande fina. Lite skamsna tänkte vi på röran de hade mött när vi, ändå lite stolta, visade upp vårat hus. Så vi enades i taxin efteråt att vi måste nog ta tag i att rensa upp lite i röran hemma hos oss, och försöka få lite styr på vår trädgård.
 
Nåväl, klockan hann bli nästan midsatt innan vi efter middagen for ner till stan och checkade in på hotellet. Sen gick vi ut på stan för en sängfösare.
 
Hamnade på den underbara stadens "nya" it-place, Kol & Cocktails.
http://kolhelsingborg.se/
Otroligt snyggt och trevligt. Perfekt blandat klientel, hipstersnubbar och kostymgubbar, lite för unga och lite för barryggade tjugoåringar, lite för uppklädda och lite för mycket för läppfyllda 50 åringar. 
Skönt inrett med växtväggar, hammock innan för fönstret, industri- möter Miami på 50-talet stämning, med en DJ som spelade, ackompanjerad av en snubbe med saxofon.

 
Härligt att sitta på lokal, se på och prata med varandra ostört i en annan kontext än smutstvätt och dammråttor. Vi sa som alltid när vi är ute själva att det här borde vi göra oftare. Det borde vi verkligen. Och vi lyckades ta oss hem till hotellet innan jag blev sådär drängfull som jag av någon anledning har en tendens att bli varje gång jag går ut i den underbara staden.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar