tisdag 13 maj 2014

Spice up your life

En gång i Barcelona, när vi efter ett Cava-race på eftermiddagen liksom lyckades missa att äta middag, blev vi framåt natten, trots diverse vin och oliver, väldigt hungriga. Vi slank in på ett litet hak med ganska skral meny. Inte så sugen på tandoori beställde vi istället varsin portion patatas bravas. Flottiga potatistärningar stekta i olivolja, dränkta i någon mojo-liknande röd sås. Herrejissenammen vad starkt det var! Brände och liksom skavde i munnen men ändå så fantastiskt gott.

I lördags gjorde jag en sås som påminnde om den. 

Hacka 1/2 lök och 2 vitlöksklyftor. 
Låt det svettas utan att ta färg i rikligt med olivolja. Kärna ur och hacka 4 röda chilifrukter, och lägg ner dem hos löken och fräs en liten stund till (ni vet lika väl som jag att det är omöjligt att ange antalet chili, det beror på styrkan, bla bla bla...). Häll sen ner en burk krossade tomater, 1 tesked socker, 1 matsked vitvinsvinäger och lagom mycket salt. Putta tills chilin är helt mjuk. Mixa som tusan så att såsen blir helt slät och lite fluffig. Ät varm, ljummen eller kall till klyftpotatis. Eller till vilken grillad mat som helst. 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar