tisdag 10 januari 2012

Abodos är bland det bästa Malmö har att erbjuda.


Inläggningar, kött, grönsaker. Vad mer behöver man här i livet?

Av inläggningarna är det cornichoner, oliver, vinbladsbolmar och rostade inlagda paprikor är bäst. Och honung. Och fikonmarmelad. Och nöthyllan. Och kryddhyllan.

Köttdisken är lovely: Allt från kalvfärs till fårhuvud och kycklingkräva. Men inte fläsk såklart (vill man ha korvar eller fläskkött går man med fördel rakt över gatan till Västchark). Satsa istället på blandfärs (alltså, lamm och kalv blandat) och gör stora italienska köttbullar i tomatsås till pasta. Färsk kycklinglever blir smarrig kycklinglevermousse (tex enligt Per Morbergs recept, finns på nätet om man googlar). Köp finfin kalvlägg i skivor och gör fantastisk Osso boccu. En hel kyckling lägger man med fördel i ugnen fylld med äpplen och annat smask för en redig söndagsmiddag med sås och gelé. Eller köp lite grytkött av lamm och koka dillkött som smälter i munnen.


Grönsaksavdelningen: 5 lime eller citroner för 10kr. Stans finaste dill i tjocka buntar till vrakpris. Miniauberginer, minigurkor (som smakar så mycket mer gurka än gurka), eller mjäll ljusgrön minisquash. Jordgubbar 10 kr asken, blandade coctailtomater 2 askar för 10 kr. Minst 7 sorters paprika. Mycket bra utbud av Mangold, spenat och sallad. Avocado 3 för 10. I could go on forever. 

Åk dit. Och kom förbi mig på en koppp kaffe sen. Tag med dig Karlsbaderbullar från Abdos. 4 kr styck. Vi ses. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar