fredag 20 december 2013

Lucka 20

Da'n före da'n före da'n före da'n före doppareda'n.
 
Hade en liten glöggtillställning igårkväll. Började förbereda redan i förrgår, tänkte att den här gången ska det vara sådär att allt står uppdukat, vackert upplagt och dekorerat, rummen är städade och luktar bara hycint och apelsiner med nejlikor.
 
Fram tills en och en halv timme före gästernas ankomst såg det ut att gå enligt planen, men sen råkade jag fastna vid symaskinen med julklappstillverkning, och så hade jag som vanligt glömt bort det lilla faktum att barnen brukar vilja ha något att äta på kvällen, som inte bestå av tjusigt upplagda glöggtilltugg, och innan dom får det brukar dom vara mycket svårhanterliga. Så det gick lite käpprätt med den där tanken om att ha allt färdigt. Att städa undan symaskinsröran och ha det vackert i salarna var uteslutet. Med yttersta ansträngning lyckades jag dock ha nästan all mat färdig och upplagd när dom kom.
 
Glöggen som dracks var årets Blossa. Eftersom Blossa i sin beskrivning av årets glögg skrivit såhär: "En nyhet för 2013 är att Blossa inte ger sin tolkning av smaken, istället vill vi höra vad alla ni konsumenter har för tolkning" var jag mer än milt skeptisk. Och den var ju inte direkt osmaklig, men den smakade heller inte särskilt mycket alls. Hjälpte gjorde dock de Drambuie-marinerade russinen som en av vännerna hade med.
 
Inkokt lax med saffranscreme, picklad morot och späda rödbetsskott.

Mangold-, brockoli och prästostpaj, toppat med färsk finstrimlad mangold.
 
Apelsincaesar (romansallad, apelsiner, rostade valnötter, ugnsrostade morötter, caesardressing med apelsinskal, parmesan).

Mandelmusslor (köbekagor) med vaniljgrädde, krusbärssylt och frostiga krusbär.
Det skulle ha funnits saltbakade rödbetor gratinerade med honung och getost också. Men dom betorna glömdes i tumultet i ugnen och blev till kolbitar. Som tur var fanns också gott bröd och Lidls goda lyxsmör som tillbehör, så alla blev mätta ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar