lördag 15 februari 2014

Valentinmiddag.

Vissa dagar på året måste man faktiskt anstränga sig lite extra. Alla hjärtans dag är en sån dag. 

Nu finns det dom som alltid protesterar och tycker det är trams att det måste till en speciell dag för det. "Man ska väl älska varandra och visa det lika mycket alla dagar". Ja, visst. Men ärligt, gör ni det? "Man kan göra det vilken dag som helst på året, så varför just idag?" Ja, man kan göra det vilken dag som helst på året, också. Här tar vi alla tillfällen i akt, okej? 

Vi dukade fint matsalen och alla fick varsin liten present på tallriken. 

De vuxna fick en liten räkentré. Räkröra med lite majonäs, lite tjockyoghurt, rejält med finhackat grönt i form av dill, salladslök, persilja och koriander, rejält med svartpeppar som alltid, samt en liten skvätt lite lime. På en bädd av machésallad, med sparris on the side. Fortfarande varma hembakta baguetter serverades till. 
Nej, nu vill jag inte ha tillrättavisande pekfingrar riktade mot mig. Dessa räkor hittades i frysen och hade alltså inhandlats innan räkdebaclet. Vad jag förstår blir det snålt med räkor framöver. 
 
Sen serverades en snabbhalstrad råbiff med vänner. Brynta champinjoner, dijonsenap, finhackade rödbetor, finhackad gul lök, kapris, riven pepparrot. Observera det hjärtformade ägget på toppen. 
Barnen fick en 
inte så rå biff. Dock hjärtformad. Med vännerna Pommes Frites, French Fries, Pommes Strips och gänget. 
Till efterrätt vaniljglass, jordgubbar och hjärtformad maräng. 

Kärlek. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar