fredag 22 februari 2013

Åk till Köpenhamn!

Även när vi är hemma och lediga båda två är det svårt att slappna av, att njuta och att ta sig samman och bara ha det trevligt tillsammans. Barnen vill mest hela tiden titta på Tv/film/dator, sambon tänker på, blir mailad, smsad och nerringd av jobbet och jag ser all tvätt som måste tvättas, all disk som måste... och så vidare.

Så igår efter en veckas ledighet fick vi nog. Under tiden min älskade stekte fiskpinnar till lunch, satte jag mig framför datorn och bokade in oss och tjejerna på hotell i Köpenhamn. Så fort fiskpinnarna var uppätna klädde vi oss citychicka, packade våra väskor och körde till Köpenhamn.

Så jävla det bästa vi gjort på länge!

Fikade och besökte glyptoteket, småshoppade, myste med chips och öl och läsk i stora sängen på hotellet. Åt musslor på restaurang och drack färskpressad juice till frukost, promenerade och tittade på indiandräkter på Nationalmuseum. Ett fantastiskt dygn.

Vi bodde i oväntat fin och mysig lägenhet Ascot Apartments (ca 60 m2, kök/pentry, vardagsrumsdel med matplats för fyra, bäddsoffa och tv, sovrum med dubbelsäng, såklart eget badrum med badkar, rent och fräscht 1160kr för oss alla en natt, inkl fin frukostbuffe). Rekommenderas!

Tre snabba tips om ni också vill åka till Köpenhamn med barnen.
1. Ta med babybjörn eller liknande till dom små, och lås till vagnen. På många ställen kan/får man inte ta med vagnen in. Och inneskor till de större. Det är skönt att få av sig vinterstövlarna när man är inne (även på museerna) och smyga runt i mjuka mokasiner istället.
2. Ta med reservfika till barnen (bullar och bananer...). Antingen så hade vi otur, har ovanligt kräsen dotter eller så är fik, museer och restauranger sämre på barnanpassning. Hon hörde fika och tänkte kanelbullar, kaféerna erbjöd små starka chokladbakelser att äta med gaffel. Det blev inte alltid så bra.
3. Beställ inte 3-rätters på kvällen (särskilt inte om ni äter sent och det inte finns varken pommes eller glass på menyn) utan se till att utnyttja lägenheten maximalt genom att ladda upp med snacks, dricka, ostar osv och ät både förrätt och efterrätt "hemma" istället för på krogen.

Nu när vi insett hur bra det gick att åka iväg med barnen ändå, bara vi sänkte ambitionsnivån lite, börjar vi drömma om Paris...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar