torsdag 28 februari 2013

Filmtips.

Har sett en del film på sistone. Jag är en sån som helt klart tycker att film är bäst hemma i soffan. Det där med att se film på bio har jag aldrig förstått. Hemma kan man pausa, göra te, kissa, somna om det är tråkigt eller helt enkelt stänga av. Det där med att somna är lite av min specialitet. Eller akilleshäl om man så vill. Det är nämligen inte många filmer jag lyckas se utan att somna. Om jag lyckas är det en mycket bra film. Om jag misslyckas men liksom fortsätter kämpa så är det en helt ok film som jag troligen försöker se igen dagtid när jag är lite piggare. Om jag somnar som en stock utan minsta sambetsbekymmer är det en kass film. Så ser min betygsskal ut.
Och jag är pretty much allätare. Allt utom skräckisar. Och allt för svåra gråa svenska dramer, dom måste man vara på ett verkligt speciellt humör för att orka se. Brukar inte heller älska alltför lättsamma actionfilmer, eller sci-fi, men det kan gå. Faller lätt för välgjorda och lite udda rom-coms och lagom djupsinniga franska filmer.

Se!
Argo: Drama/thriller om amerikanska diplomater som blir fast i teheran efter att usas ambassad stormats 1979. Oavbrutet spännande. Den där Afflek stiger för varje film av och med honom jag ser. Och "based on a true story" gör ju aldrig saken sämre.
Berättelsen om Pi/Life of Pi: Har läst och älskade boken, så jag var mycket skeptisk till hur den skulle vara som film. Men den höll måttet!
Kärlek i Detroit/The giant mechanical man:
Searching for sugarman ( om någon lyckats missa den... Som sydsvenskans filmjournalist skrev angående att dess oscarsnominering: "det är sällan en dokumentärfilm bjuder på en så helgjuten bioupplevelse")
Safety not guaranted: Min sambo trodde att det var en sci-fi, så han var förväntansfull och jag mycket skeptiskt. Men det är snarare en ganska udda och fångande rom-com.
Polis/Polisse: Gripande fransk drama/crimi om franska polisens rotel för brott mot barn.
Bachelorette: Råare och mindre komisk än vad jag trodde (på ett bra sätt). Även sambon gav den godkänt trots att den faller i det annars så bespottade rom-com-facket.

Se?
Anna Karenina: Vackert men pretentiöst och så har jag MYCKET svårt för den där Keira som går omkring och plutar hela tiden. Precis som när jag försäkt läsa boken blir jag liksom fascinerad och uttråkad samtidigt.
Monica Velour: Lite udda drama/komedi. Om man är på rätt humör kan den fånga en, om man ogillar det udda kan man skippa den.
Min låtsasfru/just go with it: Med Aniston och Sandler förväntade jag mig värsta sortens klychiga romcom, men den var bättre än förväntat. Även om det är en romcom så det skriker om det.

Se inte!
Skyfall: Ännu en munplutare jag har mycket svårt för. Har egentligen aldrig förstått Bondfilmernas storhet. Somnade efter knappt 20 minuter.
The Hobbit: Som med övriga ringen -filmer tror jag att jag ska gilla den, fascineras av sagan och världarna men sen går det bara alldeles för långsamt. Somnade som en stock efter cirka en halvtimme.
Alex Cross: Thriller. Trodde den skulle vara bra och det börjar ok men sen blir allting bara för platt och helt icke trovärdigt. Vi såg den dagtid så jag höll mig vaken, men det var utan sorg jag missade slutet och gick och ammade istället.
El Gringo: SKIT.1 kommentar:

  1. tack! sparar tipsen till nästa influensa/regnperiod!

    SvaraRadera