lördag 2 februari 2013

Bandfesten!

Nu är den efterlängtade bandfesten avklarad.

I ett svagt ögonblick i höstas lovade jag sjuåringen att få ha en fest för det "band" han har med några klasskompisar. Det tjatades om denna fest och för några veckor sedan var det dags att infria löftet. Inbjudningskort tillverkades och delades ut och sedan dess har spänningen stegrats.

Ikväll gick den "äntligen" av stapeln.

Alla killarna hade hatt och tjejerna hade kjol och klackaskor.

Efter viss förvirring de första minuterna efter ankomst angående vad dom skulle göra egentligen hade könsbalansen ordnat upp det. Killarna hängde i källaren och spelade fightingspel på playstation och tjejerna var på övervåningen och klädde ut lillasyster i princesskläder.

På beställning serverades trerätters meny bestående av:
-Grönsaker & chips med dip (Åt någon av grönsakerna? Nej. )
-Taco (Åt någon av grönsakerna? Typ nej. )
-Hemmagjord chokladpudding (Den skulle vara hemmgjord för att det skulle vara "riktigt lyxigt". Nåja. Jag vispade ihop pulvret med mjölken här hemma iallafall.)

Till det hallonsoda, coca-cola och saft. Med sugrör och is. När vi skulle duka (i matsalen, med servetter och placeringskort såklart) pekade sjuåringen på de största, tunnaste vinglasen på hög smal fot. Då sa jag stopp.

Under middagen uppförde dom sig hyfsat vuxet och civiliserat, bortsett från en mycket hög frekvens av bubbelblåsande med sugrören i läsken. Tjejerna kom ut i köket där tillställningens personal satt och hängde och skvallrade om skandaler. En kille sa "KUK" vid ett tillfälle (men han bedyrade att han inte hade vetat vad det betydde och att det var därför han sa det, varpå en av tjejerna snabbt repålikerade "man ska aldrig säga nåt om man inte vet vad det betyder"). Och vid ett tillfälle var det en kille som rapade högt, och en gång var det en annan kille som sa en svordom.

Ett tag efter middagen frågade dom om dom skulle få godis också, varpå min sambo svarade "kanske". Efter sju år har han fortfarande inte lärt sig att det är ett helt livsfarligt ord. Tre minuter senare kom alla barnen till mig och bedyrade att han hade lovat dom godis så det var bara att hälla upp. Några halvtomma påsar bilar, tomteskum, nonstop och rollokolor från Ikea var vad huset hade att bjuda, men det fyllde upp en stor bunke så dom blev nöjda.

En lång stund var det sedan disco källaren, med mest Michael Jackson och en hel del Gangnam style där alla dansade loss.

Sammantaget en mycket lyckad fest. Nu dammsuger vi.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar