onsdag 13 mars 2013

I-landsproblem.

Vi har en lyx som vi unnar oss. Vi har hjälp med städningen. Vi hatar båda att städa och innan var vi ett typiskt par som bråkade om städningen. Inte för att vi aldrig bråkar nu då, men iallafall, vi ser det lite som en investering i vårt förhållande. Varannan onsdag förmiddag kommer en fantastisk dam från Atlantis och städar. Även om det alltid är lite hetsigt med att plocka undan på tisdag kväll och onsdag morgon är det så underbart att komma hem till ett nystädat hus.

Nu när jag är föräldraledig har vi valt att fortsätta med denna lyx. Det innebär att jag måste hålla mig borta från hemmet varannan onsdag förmiddag. Oftast blir det Ikea. Men eftersom stora dottern fortfarande inte är dagisfrisk så fick vi hitta på något hon och bebisen och jag idag. Med tanke på rådande väderlek kräver det lite planering. Men vi hade riktigt mysigt, var på teater på barnens scen, och sen på långfika på Espresso House västra hamnen. Tack vare telefonen satt treåringen stilla i en fåtölj en lång lång stund, så jag drack kaffe och läste tidningen. Lilltjejen sov hela tiden. Lyx.

Men ändå såg vi fram emot att komma hem. Nu skulle vi ta en tupplur i stora sängen allihop! Men så dåligt städat det var idag? Faktiskt inte städat alls? Ringde till Atlantis och undrade vad som hänt.
-Det har blivit ändrad tid, har vi glömt att meddela? Vi är på väg till er för att städa nu.

Suck. Så vi hade hållit oss borta tre timmar "i onödan" och nu har vi valet att åka iväg tre timmar till eller att vara hemma undertiden det städas, så att säga hålla oss undan på hemmaplan. Vi valde det senare.

I-landsproblem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar