måndag 21 april 2014

Hej himmelsbilen!

När helvetesvolvon med näppe passerade besiktningen häromsistens såg vi vår chans att bli av med den. 

Och eftersom familjemedlemmarna knappast blir varken färre, mindre eller kortare, packningen fortsätter att svälla och långfärderna verkar bli fler och fler tänkte vi också passa på att öka färdkomforten. Så när vi ändå hade så fullt upp med blocket-köp, sjuka barn och mastodontpackning inför årspremiären av paradistripper, slog vi till på en ny bil en timme innan avfärd. 

Nåväl, ny är väl en överdrift. Den är äldre än båda våra döttrar. Tillsammans. Men två år yngre än åttaåringen (som nämligen blir en nioåring på fredag...). 

Lite lite kan jag inte låta bli att ändå sakna helvetesvolvon. Den var så inbodd (ingrodd). Så vi. Den har tagit oss till Norrland och Riga, till Oslo och till Odense. I den körde vi på yrvaken nattfärd när första dottern skulle födas, och i den har vi kört hem båda döttrarna från BB. Men den svek oss allt för ofta. Jag minns allt för väl hur den övergav oss på en parkeringsruta på möllevångstorget på lillejulafton när jag var höggravid och hade köpt bara stora och tunga klappar till familjen så att en överprisad sista-minuten-bilhyra på julafton var enda utvägen. Hur AC:n slutade fungera lagom till semestern två somrar i rad. Hur jag på slutet inte riktigt vågade lita på att den skulle starta och därför aldrig gav mig iväg utan välladdat busskort och dito telefon. Hur oljefläckarna på gatan utanför huset fortsatte växa... Nej. Hej då helvetesbilen. 

Look at this beauty!
Citroên C4 Grand Picasso
Hej himmelsbilen! Snälla du, svik oss inte nu. Lev upp till ditt nya epitet, iallafall några år är du snäll. Nu har du redan hunnit ta oss till paradiset och hem. Fortsätt med det!

2 kommentarer:

  1. Har haft två sådana här bilar. Även om de båda varit nötbruna så har de varit himmelska att ha i sin ägo :-)

    SvaraRadera