onsdag 9 april 2014

Om inte detta väcker ramaskri...

Tittar på Nyhetsmorgon tillsammans med en motvillig ettåring (passar på innan fyraåringen vaknar för sen är det kört). På reportaget om våld och våldtäkter på de så kallade "Partybåtarna" på Östersjön.
Uttalandet av den där mannen, från Tallink Silja. Hittade dom honom på 500-talet eller? Han säger två meningar och om inte de två meningarna väcker ramaskri så vet jag inte vad. Detta lär börja snurra på Facebook i feministsverige inom strax, sanna mina ord. 
"Först och främst måste passagerarna tänka på sig själva, kvinnorna borde inte dricka så mycket de vet ju vad som kan hända. Och dessutom är det ju inte alla kvinnor som blir våldtagna." 

Den första meningen gör ju att man bara blir så jävla trött. Samtidigt som det är så väntat. Det gamla vanliga; våldtäkter och våldtäktsmän är inte problemet det är hur kvinnorna beter sig man ska prata om. 

Och den andra meningen. Hur tänker han? Att dom som inte blir våldtagna ska vara glada för det? Jag tänker på att han är inte så bra på att sälja resor den mannen. Iallafall inte till kvinnor. 

Personerna på bilden har inget med våldtäkterna att göra.

Jill Johnson – Not Ready To Make Nice

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar