söndag 16 mars 2014

Blåsig vårutflykt.

Ni vet när det känns som att det är kasst väder. Som igår när det blåste stom och var klass 2-varning utfärdad. När man verkligen är seg och trött och inte alls känner för att hitta på någonting utan bara vill ligga under en filt. Och ens man känner likadant, fast kanske lite mer, han är ju man. Och barnen är sura och gnälliga helt utöver det vanliga.

Det är då det är dags att ta sig i kragen. Att se att solen lyser därute hur mycket det än blåset. Att se att det har nog mojnat lite ändå. Att tänka att ju mer det blåser desto mer syre får vi per minut vi orkar vara ute. Och att bara att gå mellan ytterdörren och bilen och tillbaks igen, oavsett hur liten tid man sen var ute på själva utflykten, är mer utetid än att inte gå ut alls.

Det är då man kan vara på sollekplatsen en lördag vid lunchtid och få plats på både gungor och rutchkanor utan att trängas och stångas. Det är då barnen kan få luta sig mot vinden och få vågstänk i ansiktet många många meter från havet. Det är då det finns plats för en hel trebarnsfamilj inklusive barnvagn, och lediga barnstolar på Espresso House otroligt gottiga och alltid läiga uteservering trots att det är full vårsol.

Kom an bara. Det finns inga dåliga kläder!

Carola – Fångad av en stormvind - Swedish Version

2 kommentarer: