fredag 21 mars 2014

En kopp, flera koppar?

Ja, så heter det väl?
 
 
Nej nej nej, helt fel. Det heter en koppa, flera koppor.
 
Hann dricka en kopp morgonte innan jag började stirra misstänksamt på en röd fläck på ettåringens tinning. Letade vidare och hittade två mer välutvecklade prickar i hennes hårbotten. Och två små prickar på ryggen. Och vid blöjbyte tre prickar i rumpan. Och eftersom det suttit en lapp på anslagstavlan på hennes dagis sen hon började med det glada utropet "Det går vattkoppor på avdelningen!". Och eftersom samma lapp i måndags kom upp på fyraåringens avdelning. Så känner jag mig GANSKA så säker på att this is it.
 
Utöver att jag bävar för egen del för barnens troligen tilltagande gnällighet, och för barnens del för själva sjukdomen, klådan, och åter för egen del för maktlösheten man känner när barnen mår dåligt och man inte kan göra något åt sakenUtöver detta så ser jag också följande problem med den uppkomna situationen:
 
1) Förbereder mig mentalt på att nästa vecka blir en VAB-vecka, igen. Hur bra känns det att jobba halvtid, och att VABa hälften av den tiden? Alltså det känns lite sådär faktiskt.
 
2) Har om två timmar en mycket efterlängtad läkartid inbokad för mig själv, för att äntligen kanske få någon lindring i min pollenallergi. Men eftersom jag googlade vattenkoppor (man ska aldrig aldrig googla en sjukdom. Framför allt ska man inte bildgoogla barnsjukdomar. Huga vilken skrämselpropaganda. Och vilka är alla de människor som lägger ut de mest hemska och osmickrande bilder på sina barn på nätet, för allmän beskådan? Måtte jag inte hämna där om några dagar), så fick jag veta att man ska inte åka till en vårdcentral om man har vattkoppor, eftersom det är så smittsamt. Men jag ser stora svårigheter i att lämna ettåringen ensam hemma när jag är hos läkaren. Stora svårigheter. Vi får se om mitt samvete hindrar mig från att åka dit eller om min överlevnadsinstinkt gör mig till ett själviskt monster och ändå tar mig dit.  
 
3) Nästa helg har jag och min man barnvakt och ledigt från jobbet på fredagen. Vi skulle nämligen åka på en bröllopsresa i miniformat, eftersom vi ännu inte varit iväg på en. Men jag läser att den här sjukdomen vanligen vara mellan fyra dagar och en vecka. Och eftersom fyraåringen ännu inte haft vattkoppor, och ännu inte visat några prickar, så bara misstänker jag att hon kommer att göra det inom de närmsta dagarna. Och jag är tveksam till att lämna bort sjuka barn i tre dagar. Men jag är också mycket tveksam till att släppa möjligheten till tre dagar ensam med min man, i en europeisk storstad i vårskrud.
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Ring läkaren, be den ringa in recept t Apoteket så länge. Hota med att ta med vattenkopporna t vc annars. Kan funka.
    /Ulrika

    SvaraRadera
  2. Jag skulle med ringa o be om recept eller om de vägrar ta med barnen och åka!
    Lycka till!

    SvaraRadera