måndag 24 mars 2014

Lördagspasta.

Man tager vad man haver.
 
Till två personer tar man till exempel:
1 chili (som legat lite för länge i fruktfatet och väntat på att bli använd så att den är helt upptorkad. Det gör inget. Den är bara lite starkare då).
1 gäng råa scampi (som man hittar i frysen. Kanske är de miljömärkta, kanske inte)
3-4 vitlöksklyftor (hade inte dom också varit helt upptorkade så tror jag att resultatet hade blivit ännu godare. Om möjligt.)
1/2 burk krossade tomater (som står i kylskåpet, överbliven från en liten liten köttfärssåssats du gjorde i förrgår till exempel)
1 rejäl knippa persilja (det har man nämligen alltid i kylskåpet om man bor så nära Abdos och Lucu som jag gör)
1 dl vitt vin (jag menar det är lördag. Boxen var ändå öppen.)
 
 
 
Finhacka chili, skiva vitlök tunt. Hacka persiljan grovt. Dela eventuellt räkorna.
Stek vitlök och chili i rejält med olivolja, se upp det får inte brännas och det är lätt hänt med tunt skivad vitlök.
Häv i tomaterna och vinet och låt det hela koka rätt kraftig i sisådär en fem minuter. Salta, svartpeppra och smaka av.
Häv sen i räkorna och persiljan och en rejäl klick smör. Låt det koka upp sådär så att räkorna precis ändrar färg. Blanda ner al dente-kokt-spagetti, och låt det simma ihop sig någon minut. Ät genast. Dvs ha barnens mat, i vårt fall korv stroganoff, färdig när du börjar med dom vuxnas mat.
 
Man kan servera med parmesan och citron om man vill. Man bör dricka av den där vita boxen till. Nu vet ni vad som gäller på lördag. Det är inte så långt dit som man kan förledas att tro en måndagmorgon.
 

2 kommentarer:

  1. Åh - vad gott. Nu blev jag hungrig. Bokmärker receptet och tackar och bockar ;-)

    SvaraRadera
  2. Så fint om man kan inspirera -har du hunnit prova? Smakade det?

    SvaraRadera