fredag 14 mars 2014

Trivialt men underskattat. Tips till fredagsmyset.

Marängsviss. Eftersom allt mest blir en sörja duger det lika bra med billigaste sortens Big Pack-glass, sprutgrädde, och Ohoj chokladsås. 

Efter en viss debatt bland några vänner på Facebook om vad definitionen på maränger egentligen är, då många av dom som säljs i butiken inte innehåller ägg, tipsar jag här om Favorit (City Gross egna märke). Vet inte om dom är godast på marknaden, men de innehåller iallafall äggvita, det tycker jag är betryggande. 

För att lyxa till det även med omiljövänliga extraprisjordgubbar. Och enklaste hemmagjorda chokladsåsen till dom som ville (dvs de vuxna). 

Recept? Okej: 1dl vatten, 1/2 dl kakao, 1/2 dl socker, 1tsk vaniljsocker, 1nypa salt (de två sistnämnda kan man utesluta om man inte orkar krångla till det). Stormkoka under omrörning till lagom konsistens, ca fyra minuter. Enjoy. 

 
 

5 kommentarer:

 1. Tänk att så många ska krångla till det i onödan. Fantastiskt med tips på enkla men ack så goda desserter :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lättare än såhär blir det knappast... Särskilt eftersom barnen föredrar att själva få välja vad de vill ha på så jag behöver inte ens bry mig om att lägg aupp det ordentligt, bara ställer fram allt på bordet och låter var och en förse sig ;)

   Radera
 2. Börjar ni rest fredagsmys redan på förmiddagen!? :)
  /Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade gäster igår så då blev det denna klassiska dessert -men det blev en del över så det kan hända att det blir repris ikväll! Barnen kan nog äta det hur många dagar som helst i rad :)

   Radera
 3. Lite coolt had det varit om ni redan börjat, på fm! :)

  Lite som att ta gintonic med i termos t badplatsen! :)
  /Ulrika

  SvaraRadera