torsdag 6 juni 2013

Nationaldagsfirande!

Vi har spelat minigolf på Sibbarp. Efteråt delar vi vuxna på en liten charkisplatta och tar ett glas rosé, barnen får varsin kula hemmagjord vaniljglass med jordgubbar och bebisen sover i vagnen.
Åttaåringen: -"Sen kan vi väl äta på restaurang. Snälla. Är det nationaldag så är det!
Det blev hämtpizza. Åttaåringen var lika nöjd för det, "Är det nationaldag så är det!".

Har en vän som nyligen spenderat 7500kr för 7 rätter på Era Ora i Köpenhamn och sedan fyra tusenlappar för 7 rätter på Sofiero slottsrestaurang, han borde vara i behov av budget-tips. Särskilt för honom tipsar jag därför om Strandhuset i Sibbarp. Ny krögare för i år, samma som äger Bastard mfl (http://www.sydsvenskan.se/kultur--nojen/klart-for-krog-pa-sibbarp/ ).
Deras "Strandplatta" ger 5 små smakprov, lagom som liten måltid för en eller förrätt för två, för 125kr. Allt på plattan var smaskens. Såväl aprikosbrödet som kycklinglevermoussen, lantpatén (mycket nära en rillette i konsistens dock), salamin, rödbetorna med pepparrot som osten. Och deras hemmagjorda vaniljglass är att dö för kan jag meddela. Dessutom, 50 småskojjare för en minigolfrunda för hela familjen och en stor låda med duplo på uteserveringen, gör detta till sommarens bästa barnfamiljställe om du frågar mig.

Fortsatt glad nationaldag på er!

Minigolfbanan med Malmös bästa utsikt.

Malmös just nu godaste vaniljglass.


Dagens godaste glas.


Öresunds mest prisvärda 5-rätters?

Världens smörigaste kycklinglevermousse.

1 kommentar:

  1. 2 korrekturer:

    1) Maten för 7500kr på Era Ora var 12 rätter inte 7. 12. Och båda dyrbesöken gjorde vännen lycklig, ergo värt pengarna. Vi har även kommit fram till att fördelen med många rätter är att drickat blir billigare. Han köpte sig till exempel en konjagare på Era Ora som kostade 350kr. Dyrt tycker ni. Men utslaget på de 12 rätterna, 350/12=enbart 29kronor!, var den ganska billig tycker vi.

    2)Sambon påpekar att plattan på Strandhuset inte var SÅ fantastisk. Mycket bra ställe på många vis, men just plattan var inte så fantastisk. Tycker han. Jag står fast och tycker att det var mycket upplevelse för 125 kronor.

    Slut.

    SvaraRadera