måndag 10 juni 2013

Underskattade Landskrona!

Jajamen. Nu tänker ni kriminalitet. Getto. White trash. Ful tråkstad. Och sådär (som de flesta Helsingborgare tänker om mitt älskade Malmö, men det är bara för att dom inte fattar bättre). Och det är väl möjligt att det finns också, men det är så vackert också, och mysigt!

 
Parkera gratis mitt i smeten. Promenera runt citadellet och dröm dig bort vid de fantastiska koloniträdgårdarna. Kika in på konsthallen (inte alltid roliga utställningar men byggnaden är så fin). Köp en ovanligt gedigen souvenir på Skånsk hemslöjds butik inne på citadellet, eller varför inte ett gör-det-själv-set till en Skånsk Åkdyna så har du något att göra på semestern. Ha picnic i parken  eller fika på caféet "Why not" mellan vallgravarna.
Och missa inte koloniutställningen c/o Kolonin  http://www.landskrona.se/Koloniutstaellningen-2013.aspx arkitektstudenter har ritat och "nytänkande" (nåja, vissa av dem iallafall...) kolonistugor/friggebodar för sommarvistelse. Dessa är uppbyggda tillsammans med små visningsträdgårdar mellan vallgravarna. Där är det också härligt att ha picnic -det hade vi!


Bild från Bukowskis.
Och vill du spendera ännu lite tid i Landskrona kommun så åker du sen till Borstahusen och bara myspromenerar, kollar in den fantastiska markklinkern på trottoarerna, bada på piren och ät på den lilla restaurangen i hamnen.

Borstahusen.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar